Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-05-13, 01:39 AM   #1
toddbailey
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 13
Default No gain in perf after install 9800 > 640

I'm a little confused here the specs for the gt640 blow the doors off the 9800gt, but when running phoronix test suite universe-x the benchmark numbers are pretty much the same.
On-line benchmarks tell me this card should be about double the 9800. But so far nothing extraordinary. Did I get a lemon or ?

I'm running Linux Mint 13 lts x64. For some reason the system would not load the drivers already installed, so I tried to uninstall/reinstall the supplied drivers no joy, I then d/l'ed and installed the Nvidia drivers from their web site just to even get the card to run. I would have thought that it should be a simple plug in and play, but not this time.

Is there something I forgot to do to get the card to run?

btw: the drivers I installed are 319.32
toddbailey is offline   Reply With Quote
Old 07-05-13, 09:41 AM   #2
artem
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 705
Default Re: No gain in perf after install 9800 > 640

Yep, you've bought a huge bitter lemon, the slowest desktop Kepler GPU on the market.

GT640 has roughly the same computing power as 8800GT/9800GT (sometimes slower/sometimes faster).
__________________
Main Linux problems
artem is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mageia 2 Cannot Install 71.86.15 for Riva TNT/TNT2 kbulgrien NVIDIA Linux 3 06-29-12 08:27 AM

All times are GMT -5. The time now is 01:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.