Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-19-12, 03:10 PM   #1
seaweed
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 57
Default ScreenDump while decoding and rendering with VDPAU

When I screen capture while decoding and rendering with VDPAU , I get a green screen , regardless of the dump utility used. Does anybody know a way around this? This happens even with the latest 310 driver.
seaweed is offline   Reply With Quote
Old 11-20-12, 07:26 AM   #2
kokoko3k
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 120
Default Re: ScreenDump while decoding and rendering with VDPAU

Maybe using a composite manager allows you to grab it correctly.
if not, then try
Code:
export VDPAU_NVIDIA_NO_OVERLAY=1
from the same terminal used to start the video, or add it to your .bashrc.
kokoko3k is offline   Reply With Quote
Old 11-20-12, 01:46 PM   #3
seaweed
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 57
Default Re: ScreenDump while decoding and rendering with VDPAU

Quote:
Originally Posted by kokoko3k View Post
Maybe using a composite manager allows you to grab it correctly.
if not, then try
Code:
export VDPAU_NVIDIA_NO_OVERLAY=1
from the same terminal used to start the video, or add it to your .bashrc.
I tried that - it did not work. I even set Overlay and OverlayDefaultVisual options to false in xorg.conf - still no luck.

actually combining the two by setting "export VDPAU_NVIDIA_NO_OVERLAY=1" right before the script i am calling to dump the screen worked but with some caveat - it shows green window for some of the windows (tied to a presentation queue) that were destroyed earlier. But I guess its an universal problem with VDPAU - the background does not get set correctly.

Last edited by seaweed; 11-22-12 at 02:28 PM.
seaweed is offline   Reply With Quote
Old 01-08-13, 03:10 PM   #4
seaweed
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 57
Default Re: ScreenDump while decoding and rendering with VDPAU

Quote:
Originally Posted by seaweed View Post
I tried that - it did not work. I even set Overlay and OverlayDefaultVisual options to false in xorg.conf - still no luck.

actually combining the two by setting "export VDPAU_NVIDIA_NO_OVERLAY=1" right before the script i am calling to dump the screen worked but with some caveat - it shows green window for some of the windows (tied to a presentation queue) that were destroyed earlier. But I guess its an universal problem with VDPAU - the background does not get set correctly.
Updating this for whoever interested, This is resolved, the green stuff shows up only when another window is created on top of VDPAU window and has an OpenGL context to it.
seaweed is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.